Adventsljusstake..

Den här adventsljusstaken har jag gjort till min mamma.
För att lättare kunna elda ljusen satte jag hjärtanen
längst ner. Har man lite längre ljus är det
också fint att knyta dom runt ljuset eller sätta
fast med en floristnål.Varma kramar/Lotta


En vit jul..

Har gjort min tallrikshylla julfin men det får nog bli ett par vita hyacinter också! Gillar verkligen dom gammaldags julkorten, det blir så fint att bara ställa dom i en hylla eller sätta dom på ett paket man ska ge bort. När det gäller julblommor är hyacinten ett självklart val även vita ammaryllis & då gärna som snittblomma!:) Det blir med andra ord garanterat en vit jul hos mig!!;)
Varma kramar/Lotta
Första advent..

Tänk vad tiden går & i dag är det första advent. Vädret ger ju ingen vidare julstämning då dom har utfärdat en klass tre varning i skåne. Det blåser ordentligt ute & julskyltningen känns inte jätte lockande!;) Nä jag tror det får bli en mysig hemma dag med tända ljus glögg & kanske ett & annat julpyssel.
♥Önskar alla en trevlig första advent♥


Varma kramar/Lotta

Adventsmys hos mig..

Så var det då äntligen dax att plocka fram ljusstakar & göra adventsfint i våra hem! Nu börjar också min inspiration att leta sig tillbaka & jag har många saker som ska fixas i dag. Har en liten idè om att släpa fram min lilla bänk & göra riktigt julfint vid trappan där ute. Har också köpt en STOR halmstomme som jag tänker klä med mossa..får väll se om tanken stämmer överens med verkligheten, för det är ju inte alltid så!;) Visar i dag lite adventsbilder. Den söta lilla granen är gjord av vita fjädrar & är köpt på Flowerteam (förra året). Helt klart en av mina favoriter!Den konstgjorda misteln är köpt på DAY
BIRGER ET MIKKELSEN
Den ser lite konstig ut på bilden
men IRL är den hur söt som helst!;)


Varma adventskramar/Lotta

Glöggfest..

Är ni lika förtjusta i glögg som jag?? Finns hur många som helst att välja på i butikerna. Hittade ett enkelt recept på www.tasteline.com Har inte provat det själv än men ska helt klart testa. På dagens bild vill jag visa er dom söta små skålarna från ica Maxi för endast 9.90:- perfekta till mandel & russin. Glöggmuggarna kommer ifrån sia & har några år på nacken.

Varma kramar/Lotta
Snaaaart är det advent..

Som jag lovade kommer här nu lite bilder på saker jag gjort. Detta är ju bara en liten början & en försmak av adventsmyset som komma skall!:) Jag älskar denna årstid!! Hittade en ljusslinga i mina gömmor & virade den runt ett gammalt silverfat..varför ska man göra som alla andra??? DET har jag aldrig förstått!;)) Hittade vacker mossa/lava som växer på trädstammar på vissa ställen. Satte den runt hyacinten, tycker det gör sig så bra. Dom spretiga sakerna som står i den lilla vasen är också en slags mossa som växer i dom lite våtare markerna. Den växer i långa revor & är dekorativ till mycket. Det är även den som jag gjort dom små kransarna till mina madonnor.Varma kramar/Lotta

Skogens guld..

Har ju då varit ute idag i den juvligaste skog med en god vän! Tänk så mycket vackert naturen har att erbjuda!:) Blev flera olika sorters mossa & några små fina granar. Har bara gjort lite mindre arrangemang i kväll så det får ni vänta med att se tills jag tagit lite bilder i morgon. Har bl a gjort söta små kransar/kronor i mossa till mina madonna figurer...alla måste väll vara fina till jul, eller!?:)


♥Tack min vän för en alltid lika trevlig tur i skogen♥


Varma kramar/Lotta

Besviken!!!

Fattar inte?? Hur jag än gör så sätts mina bilder & texter ihop utan mellanrum, inte alls vad jag vill ha!!!:(
Allt ser rätt ut när jag gör inlägget men när det sedan publiceras ändras allt!! Någon som vet?? Skriv gärna en kommentar till mig så jag slipper dessa fula inlägg!!!


♥Tack alla ni som följer min blogg♥


Varma kramar/Lotta


Söta små askar..

Har dekorerat några tändsticksaskar med bilder som jag hittat på nätet. Fina att ha
framme eller ge bort!
En liten tradition jag har är att plocka (med tillstånd) små granar & sätta i en grövre vas/burk.
Knyt ett snöre runt kanten & det är klart! Tycker det blir så enkelt & fint!
I morgon är det dax för årets mossletar runda vilket jag & en god vän gör varje år..hur mysigt som helst!:)
Tror en & annan gran också får följa med mig hem!;)


Varma kramar/Lotta
Mateus fat..

Ett fat med många möjligheter! Snart ska det dekoreras inför advent.

Ska ut & plocka lite vacker kuddmossa till helgen.Varma kramar/Lotta


Dagens bild..

Varma kramar/Lotta


Dagens bild..

Varma kramar/Lotta


Dagens bild..

Ska försöka mig på något nytt. Har ibland lite svårt att få tiden att räcka till så därför tänker jag lägga in en inspirationsbild varje dag. Kommer inte alltid att skriva kommentarer utan låta bilden tala för sig själv. Blir nog mycket jultema när vi nu närmar oss advent.

Varma kramar/Lotta


Sötaste julsakerna..

Har fått till lite bilder på julsakerna jag köpt. Flowerteam har ALLTID ett makalöst utbud men till jul är det extra kul att gå runt & kolla allt fint! Man går ju aldrig där ifrån tomhänt precis!;) Zinkhjärtat & den smala tomten är köpta på Blomsterlandet & dom andra sakerna på Flowerteam. Får väll se var sakerna hamnar till slut här hemma!:)


Varma kramar/LottaAdvent närmar sig..

Har gjort denna lilla grupp i dag. Taklök använder jag ofta i mina arrangemang.
Har också shoppat lite söta julsaker på flowerteam i dag!:) Ska försöka
hinna med att ta några bilder i morgon. Dom hadde MYCKET fint!!

Varma kramar/Lotta


Fler arrangemang..

Som jag lovade så kommer här nu några fler bilder på arrangemang. Hittade en hel del bilder med olika ljusdekorationer & blommor. Hoppas bilderna kan bidraga till lite inspiration!
(Obs: Ni kan klicka på dom små bilderna så blir dom större.)


Ser fram emot att börja med
årets adventsarrangemange!


Varma kramar/Lotta


Dekorera ljus..


Jag använder mycket ljus i mina "jul"grupper när vi närmar oss den årstiden. Är också super fint att köpa ett mindre fat om man bara vill ha ett litet arangemang. Vill man inte köpa ett nytt kan man hitta fina på loppis, gamla silverfat brukar bara kosta några kronor. Har köpt ett tovat snöre i blomsteraffären som är fint att använda till lite av varje. Har knutit det runt ett blockljus & satt fast små änglar i slutet på ändarna. Visar i dag lite bilder på lite olika arangemang både med & utan ljus.Visar fler arrangemang i morgon, hittade många
bilder som jag gärna delar med mig av.

♥Låt fantasin flöda♥

Varma kramar/Lotta

Höstdukning..

Visst blir man glad av en vacker dukning. Känns mer välkomnande på något vis. Egentligen är det inte så mycket som behövs för att själva känslan ska infinna sig. Min höstdukning som jag gjort har jag plockat lite fina höstlöv till, knutit en enkel rosett runt mina gamla linneservetter & satt dit ett höstlöv. Tallrikarna heter spets & kommer från Mateus. Glasen är köpta på Åhlens & den smala duken kommer från hemtex.Höstkramar/Lotta

Lite smått & gott..

Visar i dag lite bilder på små saker jag köpt. Mina halsbandsklockor är super fina till nästan allt. Den utan synligt urverk kommer från vintage by fè & den andra är köpt för några år sedan. (vet ej var.) Mobilväskan kommer även den från vintage by fè. Dom söta små salt skålarna är nytillverkade i gammal stil, kommer från House doktor. Trevligt att duka med så att alla får lite flingsalt vid sin tallrik eller sätta värmeljus i som jag har gjort här.Varma höstkramar/Lotta

Höstmys & goda ostar är aldrig fel..

Det finns alltid anledningar att tända ljus & ha det lite mysigt omkring sig. Själv försöker jag unna mig denna lyx varje kväll under den mörka årstiden. I kväll har familjen njutit av goda ostar & marmelader som vi köpt i den fina ostbutiken i Ängelholm. Underbart gott!!


Varma höstkramar/Lotta

RSS 2.0