Nu har hon fått pippi...

Ja det händer titt som tätt faktiskt!;) Jag skulle klippa ner delar av min stora clematis som hadde dött & tyckte att riset liknade ett stort jätte fågelbo. Sagt & gjort..nu var det bara att leta efter stora jätte ägg att lägga i redet. Kul att man kan ta tillvara sådant som man egentligen annars hade kastat i komposten. Blev en lite kul inredningsdetalj i trädgården. Har i dag varit på Båstads hantverksmässa. Mycket trevligt & många fina saker. I dag får inlägget avslutas med ett litet citat som jag såg på en söt liten tavla på mässan..tyckte bara det var helt underbart & SANT!:)







Varma kramar/Lotta





Jiiiiha...nystart på bloggen!

Med ny kamera i min hand har jag för dagen uptäckt en helt ny värd...har mest krupit runt på alla fyra & fotograferat allt i min väg!;) Tänk att det mesta faktiskt e vackert...gäller ibland bara att se det med lite andra ögon. Har även lyckats göra en egen bild till bloggen dock ej utan svordommar vill jag erkänna!;)) Ja ja..blev ganska nöjd med resultatet i alla fall. Hittade en sida på nätet där man kan redigera sina bilder gratis. Picnik är en bra & lätt sida att förstå..& väldigt kul.






Den vackra rostiga kronan är köpt på Bostället sköna ting
& dom mossbeklädda stenarna är en del av vårt stengärde.


Varma kramar/Lotta






Helt uppäggad!!

Har varit ledig & njutit av det för ovanlighets skull sköna vädret. Tog en tur till Boarpsbutikerna vid Hasses lada. Köpte nya härliga handdukar hos Design House Stockholm OPEN. Besökte även en mysig liten butik som bara har öppet på sommaren Claerence house heter den & ligger också den bland Boarp butikerna. Där hittade jag dom häftiga äggkopparna som jag blev helt stormförtjust i!:) Äggkopparna är av märket THG. Blev även några teskedar i vitt porslin. Hittade tyvärr ingen hemsida till Claerence house.






Varma kramar/Lotta





Höstmys i Jul(i)!!

Var tog sommaren vägen?? Nä lite mer sol & värme behöver vi nog tack! Man vill ju kunna sitta ute & njuta av dom varma sommarkvällarna ett bra tag till! Har haft riktigt höstmys här hemma i helgen med tända ljus & njutit av en supergod Fransk marängtårta! Perfekt till kalaset då man kan göra marängbottnen i förväg & grädden färdigvispad i kylen & vipps så får gästerna en nygjord tårta ala Frankrike!





Fransk marängtårta

7st äggvitor
5dl strösocker
1 nypa salt
100g mörk choklad 70%
50g mandelspån
3dl vispgrädde
Färska bär till garnering

1.Sätt ugnen på 150grader.
2.Blanda äggvita, stösocker & salt i en rostfri bunke.
3. Sätt bunken i ett vattenbad (Över kokande vatten)
4.Vispa för hand tills sockerkristallerna smält & marängen är ca 60-65grader.
5. Ta bort bunken från vattenbadet & vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
6. Rosta mandelspånet i en torr stekpanna.
7. Smält chokladen i ett vattenbad & vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.
8. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten.
10. Låt svalna helt.
11. Vispa grädden fluffig & skeda den över marägen.
12. Strö över färska bär.

(Recept från Leila bakar)

♥Varning för mersmak♥

Höstmyskramar/Lotta


Dagens boktips!

Skulle i dag vilja tipsa om mina absoluta favorit tidningar & mitt senaste bokköp. Jag vet att många som delar mitt intresse har läst dessa tidningar i flera år redan...men dom e ju liksom bara för bra för att missas!;) Så därför vill jag tipsa ALLA om dessa inspirerande tidningar som man nästan blir smått beroende av...eller åtminstone en gnutta inrednings"berusad" för en stund!;) Dom finns numera oftast att köpa i dom flesta Maxi butikerna. Finns annars att beställa på nätet. Gå gärna in & titta på Jeanne d'Arc Livings sida...den e heeelt fantastisk!!





Vakre Hjem & Interiør


Jeanne d'Arc Living




Drömmen om en vit trädgård : inspiration, ideér, tips & råd av Carina Bergius

Hoppas ni finner lite inspiration & ögonfröjd
av detta lilla tips!

Kram/Lotta





Nål tråd & en gnutta fantasi!

♥Någonstans mellan vildhallon & nyponrosor befinner jag mig i dag..Sliter mig in för att ge er detta inlägg.

Visst är det väll så på sommaren att man knappt vill gå in..Man vill liksom inte att dagen ska ta slut!:)
Har i dag tagit lite nya bilder på mina nymålade utemöbler. Blev verkligen jätte nöjd med resultatet. Gamla möbler har en otrolig charm. Hittade ett grövre tyg som jag klädde om solstolen med. Nackkudden har jag sytt i fuskpäls & satt rep i hörnen så man lätt kan ta av & på. Har även fått ut min egensnickrade odlingsbänk. Målade den i samma svarta som planken. Köpte örter som både doftar gott & är vackra för ögat. Vi är tedrickare så jag köpte lite sorter som är goda till det. Hittade en chokladmynta som doftar helt ljuvligt! Några plantor smultron som barnen kan springa & plocka av. Åhh...vad sommaren är härlig!!









Varma sommarkramar/Lotta






Lite värme till er alla!

I dag har det varit mörkt & regnigt här hela dagen. Gräsmattan är full av nerblåsta löv & det ser ut som vilken höstdag som helst. Det är en sådan där dag som man bara vill krypa upp i soffan tända ljus & brasa & bara lyssna till vedens knaster...Sedan kan jag sitta där & bara njuuuta av ovädret utanför & läsa en härlig inredningstidning. Vill försöka värma er alla idag med lite sköna inne bilder.









Varma kramar/Lotta







Tänk så snälla människor det finns!

E SÅ otroligt glad i dag!! I förmiddags knackade det på dörren..grannen undrade om jag ville ha hanns gamla trädgårdsmöbler...JAAAA...det ville ja!!:) Kan ju ha lite att göra med att jag fick en rundvandring för en vecka sedan i det gamla stallet & när jag fick syn på möblerna såg jag säkert ut som när ett litet barn får godis för första gången!;)
Det var en gammal soffa, ett litet bord & en solstol. Har skrapat färg & målat hela dagen..blev vitt så klart!






Solstolen har även den blivit vit & i morgon tänkte
jag åka & köpa ett grövre linne tyg till den. Kanske sy
en fin liten nackkudde också..japp så får de bli!:)

Sommarkram/Lotta





Trädgård!

Jag har nu planterat min första ros. En vacker vit klätterros som doftar helt ljuvligt! Som stöd/spalje tog jag två kraftiga stolpar. Målade dom svarta & som nät använde jag galvat armeringsnät med lite mindre rutor än vanligt. kommer att passa fin fint med lavendelhäck & rosor i samma rabatt. Fyndade en trädgårdsstol på Ikea för 199:- Fanns bara i brun men målade om den vit (så klart!) Den söta dynan hittade jag på flower team.





Det gamla trädet på bilden i mitten var på väg att välta så vi blev tvungna att såga ner det.
Tog det en bit upp så att det får bli ett vackert klätterstöd för min murgröna.
Har nu börjat växa ut nya skott från trädet så med lite tur & några rundor med
sekatören kanske det blir ett vackert miniatyrträd...Det här trädet ger inte upp i första
taget..& då ska det verkligen få en ny chans i min trädgård! Men det är klart om
man som träd trodde att man skulle fällas & istället blir krönt med krona
& ordentligt ompysslad...så skulle väll vem som helst sätta nya skott!;)


Trädkramar/Lotta









Härliga semester!

Åhh..vad jag njuter av denna härliga semester! Vädret är verkligen med oss & vi har både roat oss & fixat en hel
del i vår trädgård. Några sköna tupplurer har det blivit i hängmattan!:) Har köpt ett planteringsbord av underbara Cissi på Änglalund i Ängelholm. Ställde det i min lilla örtagård & det passade in så himla bra! I dag har jag köpt en vit klätterros som ska planteras i gränsen mellan gräsmatta/örtagård.
Klätterstödet ska jag göra av två långa stolpar som ska målas svarta & ett galvat armeringsnät.







Sommar hälsningar /Lotta

Örtagård!

Hoppas alla haft en riktigt härlig midsommar! Har firat den med familj & vänner i vackra Blekinge! Passade på att besöka butiken Alvas hus i Karlskrona...& DET ångrar jag inte!;) Helt underbar butik med inredning & kläder helt i min smak! Innan vi åkte han vi precis bli någorlunda färdiga med min örtagård. Ska byggas ett par odlingsbänkar som även dom ska målas Falusvarta. Har tänkt mig två stycken rottingstolar & ett litet bord för en liten fika i det gröna, men det får nog vänta ett tag.Planterade en syren häck runt om som kommer att ge en härlig doft & lummighet. Visar lite före & efter bilder av hörnan på trädgården som vi anlagt örtagården i. Marken köpte vi till för några år sedan & gick då knappt att ta sig igenom för allt sly som växte där.




Så här ser det ut i dag..nästan färdigt!



Så här såg det ut från början.(man ser knappt hörnan.)



Här börjar man se konturerna på trädgården.



Vi har grävt allt för hand & sått gräsmatta. Ni ser den blivande
Örtagården i den högra hörnan. (Ej påbörjad ännu.)



Allt går bara man vill...& det syns ju faktiskt aldrig hur lång tid
det har tagit...bara hur noggrant det är gjort!!;))


Varma kramar/Lotta





RSS 2.0